STEP 29 Silent

Brandgodkänd i E/EI60

För användning i typgodkända dörrar i högst brandteknisk klass E/EI60

Elektriskt slutbleck för Abloylåshus eller liknande

STEP 29 Silent™ ger en låsning med hög säkerhet med möjlighet att öppna och låsa dörren elektriskt, manuellt eller med dörrautomatik. Godkänd av Finska försäkringsförbundet som klass 3-låsning.

STEP 29 Silent passar med sin kraftiga konstruktion in i skalskydd och innerdörrar med liten som stor frekvens.

STEP 29 Silent låser och låser upp dörren med distinkt snabbhet via ett kodlås eller trycknapp. STEP 29 Silent har en patenterad konstruktion som innebär att dörren blir upplåst även om kraftiga dörrlister gör så att dörren ligger med tryck.

Handikappanpassning med dörrautomatik

Dörrautomatik kan med fördel användas tillsammans med elslutbleck STEP 29 Silent. Eftersom STEP 29 Silent klarar av att öppna trots listtryck passar detta användningen av dörrautomatik då dörren aldrig riskerar att fastna. Upplåsningen av STEP 29 Silent sker med en distinkt snabbhet när öppnasignal ges till dörrautomatiken.

STEP 29 Silent kan också användas för att erhålla handikappsanpassning av befintliga Abloy eltryckeslås. Komplettera med STEP 29 Silent och framtidssäkra dörrfunktionen.

Elektrisk eller mekanisk öppning

Nyckel eller vred kan också användas för att låsa upp dörren. Regelkolven hamnar då i ett halvt utlåst läge med fallkolvsfunktion. Då dörren åter stängs skjuts fallkolven ut och blir en rak kolv med 20 mm utlåsning som STEP 29 Silent låser kring. Detta innebär att det inte spelar någon roll om dörren låses upp elektriskt eller mekaniskt med vred och nyckel. Dörren går alltid i lås när den stängs.

 

image

Referens

"STEP-låsen ger oss hög driftsäkerhet, ett måste för sjukhus- dörrar med hög öppningsfrekvens!"
- Peter Lundgren, tekniker passersystem på landstingsservice fastighetsdrift kalmar